Bütünleyici İlkeler – İnsan ve İnsanlık Sevgisi

2 Şubat 2014 tarihinde tarafından eklendi.

İnsan ve İnsanlık Sevgisi

İnsan; devlet, millet ve diğer bütün değerlerin temelini oluşturur. İnsanın düşünülmediği bir sistemde, hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Bu sebeple, Türk İnkılâbı’nın en büyük özelliklerinden birisi de insana ve insanlık sevgisine verdiği değerde görülür.

Atatürk, “Biz kimsenin düşmanı değiliz, yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız” sözüyle bunu açıkça ortaya koymuştur.

Atatürk’ün temel ilkelerinden birisi olan milliyetçilik, milletlerarası iyi ilişkileri ve sevgiyi gerektirir. O, her türlü meseleleri barış havası içinde çözmeyi amaçlamış ve barış için hoşgörü, karşılıklı güven ve sevginin olması gereğine inanmıştır. Atatürk başka milletlerinde bize ve bağımsızlığımıza saygı duymasını istemiş ve bu çerçevede her şeyin çözüleceğini düşünerek, Türk İnkılâbı’na bütün insanlığa kucak açan, sevgi ve barışı arzulayan bir karakter kazandırmıştır.

O,   millet   menfaatleriyle,   bütün   insanlığın   değerlerinin   birleşeceğini savunmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin şahsında bunu, koyduğu bu ilke ile dünyaya göstermiştir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.